Pýtate sa

Ako (ne)číslovať iba niektoré strany vo Worde?

Typický príklad na využitie zlomov sekcií v praxi je číslovanie strán. Word nám umožňuje riešiť aj situácie, keď nepotrebujeme číslovať všetky strany. Príkladom môže byť číslovanie strany so zoznamom príloh, ale samotné strany s prílohami sa už nečíslujú alebo sa číslujú samostatne iným typom číslovania. Ako sa s týmto problémom vysporiadať? Vyskúšajte s nami!

Najskôr si stiahnite súbor s fiktívnym textom:

Všetky strany v dokumente sú už očíslované jednoduchým číslovaním. Strana so zoznamom príloh má byť poslednou číslovanou stranou a ďalšie strany, na ktorých sa nachádzajú samotné prílohy, majú byť už nečíslované.

1. Pred nadpis Príloha A vložíme Zlom sekcie priebežne.

 

2. Dvojklikom do päty alebo pomocou voľby Vložiť → Päta → Upraviť prejdeme do režimu úprav hlavičky a päty.

Na obrázku si môžete všimnúť, že na strane s prílohou A začína sekcia 2 a je aktívne nastavenie Rovnaké ako predchádzajúce, ktoré znamená, že päta je automaticky prepojená s predchádzajúcou. Vidíte, číslovanie strán vo Worde je jednoduché, keď vieme, ako na to. 😉

Kliknutím na Rovnaké ako predchádzajúce na Paneli s nástrojmi prepojenie zrušíme. Následne už stačí odstrániť číslo v päte Sekcie 2 a strany v tejto sekcii tak už nebudú číslované.

A už len zatvoríme hlavičku a pätu dvojklikom do dokumentu alebo kliknutím na Zavrieť hlavičku a pätu na Paneli s nástrojmi.

Máte ďalšie otázky, problémy? Tak sem s nimi! Pošlite nám ich cez formulár.

25 tipov a trikov v Exceli,
ktoré musíte milovať 🥰

5-denný emailový kurz (text + video)
Neskôr každý týždeň 1 email s ďalšími tipmi

Zásady spracúvania osobných údajov